Velkommen til

Sarpsborg Kammerkor

Om oss

Sarpsborg Kammerkor er et aktivt kor med tilknytning til Sarpsborg kirke. Koret dirigeres av kantor Carl-Andreas Næss. Koret har i dag ca. 35 medlemmer. Vi synger mest klassisk kirkemusikk, men har også vært innom flere andre sjangere.

Vi samarbeider ofte med andre lokale kulturaktører i Sarpsborg, og koret forsøker å holde et høyt nivå. Vi øver 1 gang i uken i tillegg til ekstra øvelser før konserter, osv.

dirigent

Vår dirigent

Carl-Andreas Næss, født (1969). Oppvokst i Fredrikstad, men har bodd i Sarpsborg fra 1998 da han ble ansatt som kantor i byens kirke. Næss er utdannet kirkemusiker ved Norges Musikkhøyskole, og tok senere hovedfag i kordireksjon samme sted. Året 2018 -2019 tok han en årsenhet i komposisjon også samme sted.

Med Sarpsborg Kammerkor har han oppført en rekke kirkemusikalske verker av de store klassiske komponistene, men også nyskrevet musikk av nålevende komponister.
Næss har mottatt Sarpsborg Sparebanks kulturpris (2008) og Sarpsborg kommunes kulturpris (2014).
Næss har komponert flere salmer og er representer i en rekke salmebøker. I 2014 spilte han på NRKs store salmebokprosjekt -Salmeboka Minutt for minutt.

I sitt daglige virke i Sarpsborg bidrar Næss ofte med nye komposisjoner og arrangementer. I over 20 år har han sammen med Sarpsborg Kammerkor hatt store konserter med solister og orkester til jul, Allehelgen mm.

Sammen med kulturskolen i distriktet fikk han i gang babysang og et Luciaprosjekt som har 10 årsjubileum 2022.
2014 vant Carl-Andreas sammen med Grethe Myhre Skottene Stortingets konkurranse om å skrive ny marsj / sang til Norges grunnlovsjubileum.

Få med deg våre arrangementer!

Sarpsborg Kammerkor arrangerer jevnlig spennende arrangementer man kan delta på. 

Sjekk ut vår kalender, slik at du ikke går glipp av de!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle