Om Sarpsborg Kammerkor

Sarpsborg Kammerkor er et aktivt kor med tilknytning til Sarpsborg kirke. Koret dirigeres av kantor Carl-Andreas Næss. Koret har i dag ca. 50 medlemmer. Vi synger mest klassisk kirkemusikk, men har også vært innom andre sjangere.

Vi samarbeider ofte med andre lokale kulturaktører i Sarpsborg, og koret forsøker å holde et høyt nivå. Vi har ukentlige øvingstider og deltakelse ved kirkens arrangementer og konserter, og i tillegg har koret årlig en seminarhelg.

KORET`S 40 ÅRS JUBILEUM 2016.

Korets 40 år blir feiret med brask og bram. Vi har vår jubileumskonsert i juni for to fullsatte kirker, og slår på stortromma denne gangen. Vi har med oss Oslofjord Kammerfilhamoni og Heidi Gjermundsen Broch er solist. Vi får nok en gang bekreftet hvorfor vi elsker å synge i kor.

I desember framfører vi to julekonsert og denne gangen har vi også med Sarpsborg`s flotte Luciakor.

SARPSBORG 1000 ÅR I 2016.

Trond Lindheim`s bykantate Go, Sarpsborg ble framførtpå torget av lokale korister og korps i august. Dette var en flott dag for byen.

Olsokdagen 29. framførte vi Carl Orff`s Carmina Burana i naturskjønne omgivelser i Hafslundparken. Korister fra hele Østfold var med sammen med Norsk Ungdomssymfoniorkester. Kveldens konfransier var Haddy Njie.

Dette var noe av det som skjedde i jubileumsåret 2016.

KORETS HISTORIE

Korets historie går tilbake til 1976. Fram til 1998 ble det ledet av daværende domkantor i Hamar; Per-Edvard Hansen, og store verker av Mozart, Handel, Ramirez og Hovland ble fremført.

Carl - Andreas Næss

overtok som dirigent i 1998, og etter dette har koret fortsatt sin store aktivitet, med fortsatt satsning på større verk. I tillegg har koret også vært med i andre sammenhenger, bl.a. med Inger-Lise Rypdal i forestillingen “Kvinnene ved brønnen”, og i “Den fattige Gud” av Sommerro og Hoem, Duke Ellingtons “Sacred Concert” i samarbeid med Fredrikstad Storband og med musikalen ”Chess” sammen med Borge musikkorps for å nevne noe.

Seminar
I januar 2006 var koret vertskap for et åpent seminar for ca. 100 korister i Sarpsborg og omegn. I den anledning stiftet vi bekjentskap med den dirigenten Per Oddvar Hildre. Seminaret munnet ut i en konsert på søndags kveld.

Messias
I desember 2007 ble verket Händels Messias oppført i Immanuels Kirke i Halden og i Sarpsborg kirke. Ved dette prosjektet samarbeidet vi med Barokkanerne. Julen 2015 synger vi Messias på ny, denne gangen med DNBE og flotte solister.

Jubileum
I april 2009 var det 150-årsjubileum i Sarpsborg Menighet. I den anledning ble enakteren ”Dans med oss, Hans Nielsen!” fremført i kirken. Denne suksessen ble senere gjentatt i forbindelse med Olavsdagene samme år. Her samarbeidet koret med SARPR. Hovedrollen ble bekledd av Erik André Hvitsten og regissør var Knut Erik Rønne.

Urfremføring
I anledning Allehelgenskonserten høsten 2009 ble verket ”Gåter” av Frank Nordensten urfremført i Sarpsborg kirke. Dette stykket er spesialskrevet for koret.

Paulus
Våren 2010 samarbeidet Sarpsborg kammerkor med Borg Domkor om oppføringen av Mendelssohns ”Paulus”. Vi har framført mange verk gjennom tiden. I tillegg til konsertvirksomheten deltar koret regelmessig med liturgisk sang ved gudstjenester og andre kirkelige høytider i Sarpsborg kirke.

Det går et festtog gjennom landet. Kulturpris til Carl-Andreas Næss, Grethe Myhre Skottene og Sarpsborg Kammerkor.

Carl-Andreas Næss og Grethe Myhre Skottene har skrevet nasjonens offisielle jubileumsmasj til grunnlovsjubileet 2014. Vi har vært så heldige å få være med på festen. I tillegg fikk vi også kulturpris for denne opplevelsen.  Se linker her

Flere verk.

Julen 2014 framførte vi Juleoratoriet sammen med BDK og DNBE i Sarpsborg kirke og domkirken i Fredrikstad. 3 mnd. etter, mars 2015, fortsatte vi samarbeidet med Borg domkor og framførte Bach`s  juleoratoriet med solister i meget høy klasse, deriblandt to lokale, og selveste Barokkanerne. Konserten foregikk i Fredrikstad domkirke.

Samarbeidspartnere
Koret har hatt mange samarbeidspartnere, vi kan nevne blant annet KORK, Borge Musikkorps, SARPR, Fredrikstad Storband, Østfold Symfoniorkester, Barokkanerne, DNBE, Sarpsborg Janitsjar/HV-01, Borg domkor, samt fremragende lokale solister som Åshild Skiri Refsdal, Erik André Hvitsten, Merete Løkkeberg Meyer, Tone Helen Klemsdal, Christopher Skauen Pedersen, Birgit Gudim Søland, Birgit Nybøle Haus og Vigdis Wisur, for å nevne noen. Høsten 2013 kom en forespørsel fra Sølvguttene om vi ville bidra på deres konsert i Sarpsborg kirke i november samme høst. Det ville vi selvfølgelig.

Koret har i tillegg benyttet organistene Dan René Dahl og Willem Wilschut ved en rekke anledninger.

For å kontakte koret, se vår side med kontaktpersoner

KORSEMINAR, MED NORUNN ILLEVOLD GISKE,

PÅ SANNER HOTELL - GRAN