Vår dirigent

Carl-Andreas Næss

Carl-Andreas Næss, født (1969). Oppvokst i Fredrikstad, men har bodd i Sarpsborg hele sitt voksne liv, og kaller seg selv for «sarping». Næss er utdannet kirkemusiker ved Norges Musikkhøyskole, og tok senere hovedfag i kordireksjon samme sted.

Han har vært kantor i flere kirker i Østlandsområdet; Greåker, Heggedal og Bryn Menigheter – og han har siden 1998 vært ansatt som kantor i Sarpsborg kirke.

Med Sarpsborg Kammerkor har han oppført en rekke kirkemusikalske verker, som Händels Messias, Bachs Juleoratoriet, Mozarts og Faures Requiem. Høsten 2009 urfremførte koret verket Gåter av den lokale komponisten Frank T. Nordensten. Våren 2010 var Næss også dirigent og musikalsk leder for samarbeidsprosjektet med Borg Domkor; Paulus av Mendelssohn.

I sitt daglige virke i Sarpsborg bidrar Næss ofte med nye komposisjoner og arrangementer. Ikke minst knyttet til den årlige Allehelgenskonserten med Sarpsborg Kammerkor med solister og orkester. Han er en sentral aktør i forbindelse med ”Vintersangfesten” for barn, som arrangeres i nært samarbeid med skolene i distriktet. Babysang i kirkens regi er også en viktig del av hans engasjement.

Carl-Andreas mottok i desember 2008 Sarpsborg Sparebanks kulturpris for sin innsats som musiker og organist, og ikke minst for sin innsats som dirigent og musikalsk leder for blant annet Sarpsborg kammerkor.

17. mai 2014 fikk Carl-Andreas utdelt Sarpsborg kommunes kulturpris (sammen med Grethe Myhre Skottene og Sarpsborg Kammerkor) for komposisjonen av jubileumsmarsjen som han skrev til Norges grunnlovsjubileum.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle